Wanneer je wilt ervaren of steppen wat voor jou is, kun je dat prima doen bij een stepvereniging waar je vaak gratis een aantal keren mee kunt steppen of bij een verhuurbedrijf. Je kunt steppen ook proberen bij dealers, deze hebben meestal meerdere modellen staan. Steppen Nu biedt workshops in Apeldoorn aan, zie onderaan de pagina. 

Voor elk doel is er wel een step: racen, toeren, off road rijden, met de hond rijden, etc..  Kijk bijvoorbeeld maar eens bij www.stepshop.nl. Je kunt je eigen step echter ook zelf aanpassen aan je wensen. Ander stuur, andere banden, andere voorvork, het is allemaal mogelijk.

Een prima step voor zowel beginners als gevorderden is de allround Sport G4, het boegbeeld van Kickbike. Hij is mede door de in hoogte verstelbare voetplaat (zie steptechniek) en de wat bredere banden zowel op de weg als off road prima te gebruiken en door het verstelbare stuur voor mensen van ca. 1.60 m tot 2 m geschikt. Hij is degelijk en heel compleet en biedt voor circa € 380 (officiële prijs per april 2015) veel waar voor z’n geld. Het is dan ook niet voor niets de meest verkochte en de meest voor verhuur gebruikte step. 

Zonder spatborden en met racebandjes (zie foto hieronder en bij introductie) is hij op effen ondergrond nog iets sneller. Voor echt oneffen of zwaar terrein is een crossstep (met verende voorvork en bredere, sterker geprofileerde banden) beter geschikt. 

gewoon en snel

 

Wat je ook koopt, let bij aanschaf in ieder geval op:

 • De draagkracht en stabiliteit van de constructie. Kan de step jouw gewicht en wensen aan?
 • Gevaarlijke uitstekende delen. Brede achterremmen, wiel-assen of andere uitstekende delen kunnen een probleem vormen bij de beenzwaai.
 • Aanwezigheid van minimaal één rem: de voorrem. Test de rem(men) altijd! 
 • De hoogte van de voetplaat. Vooral bij steppers die langere afstanden willen rijden (10 km en meer) is een lage voetplaat van groot belang. Een te hoge voetplaat kan veel energieverlies betekenen. Kijk altijd of de hoogte van de voetplaat geschikt (te maken) is voor jouw doeleinden.
 • Bescherming/versteviging van de onderkant zodat het frame zelf gespaard blijft bij het raken van wegdrempels, wortels etc.
 • De verstelbaarheid van het stuur. De stuurhoogte van een step varieert vaak sterk van berijder tot berijder. De snellere wedstrijdrijders stellen de stuurhoogte vaak zeer laag af maar de ‘stadgebruiker’ gebruikt vaak een hogere instelling van het stuur. Zoveel mensen, zoveel wensen… Het is dus belangrijk dat het stuur in enige mate aan ieders individuele eisen aangepast kan worden, net als het zadel bij een fiets.
 • De grootte van de wielen: hoe groter, hoe minder rolweerstand. Wedstrijdrijders kiezen meestal voor een step met 2×28 inch wielen en een aluminium of carbon frame. Toersteppers rijden vaak op een step met een 28 inch voorwiel en een 18 of 20 inch achterwiel.
 • Kleine haarscheurtjes in het frame bij 2e hands steppen. Met name de onderzijde van de achtervork is gevoelig.

 

Wil je steppen niet alleen ervaren maar ook persoonlijke instructie en uitleg krijgen? 

 • Steppen Nu verzorgt workshops in Apeldoorn voor maximaal 6 personen. Bij 3 personen of minder is er 1 instructeur. Bij 4-6 deelnemers zijn er 2 instructeurs. De prijs van een workshop, inclusief gebruik van een step, is €45 per instructeur.
 • Voor artsen en fysiotherapeuten geldt een gereduceerd tarief.
 • Mail naar info@steppennu.nl voor meer informatie.

 

Wil je een Kickbike kopen? 

Mail naar info@steppennu.nl voor een interessante korting.

 

Wie ben ik