Mijn naam is Ruud Hesse, ik ben geboren in 1958 en werk vanaf 1986 als verzekeringsarts waarbij ik de belastbaarheid van mensen vaststel en ook na ga hoe die verbeterd kan worden. Dit sluit goed aan op mijn interesses en de ervaring en kennis die ik naast mijn studie heb opgebouwd.

 

profielfoto

 

Vanaf mijn 16e heb ik veel gefietst, tot zo’n 17.000 km/jaar. Van 1975 tot 1985, was ik de vaste trainingsmaat en later ook medisch begeleider van Axel Koenders (o.a. meervoudig Nederlands kampioen en ooit wereldrecordhouder op de hele triathlon). Daardoor heb ik het doen en laten van een topsporter van nabij meegemaakt en werd ik gestimuleerd om veel te lezen over inspanningsfysiologie, trainingsleer en het bewegingsapparaat.

Door Axel ben ik ook gaan hardlopen en heb ik in 1984 de hele triathlon gedaan. In de zomer ben ik altijd blijven fietsen, in de winter werd dat vervangen door hardlopen.

Sinds ik een aantal jaren terug met lopen moest stoppen vanwege achillespeesklachten, ben ik altijd op zoek geweest naar een vervanging die mij dezelfde voldoening kon geven en waarbij ik niet of nauwelijks tijd hoefde te besteden aan materiaalverzorging. Binnen sporten op een cross-trainer was een matig alternatief maar ik had niets anders … Totdat ik begin 2014 op internet een step zag en het idee kreeg een kennis te vragen of ik de step kon lenen waarop ik hem jaren eerder wel eens had gezien en waarvan ik toen dacht: wat is daar nou leuk aan…?

Eenmaal op de step werd die vraag al snel beantwoord en was ik helemaal verkocht.

Met Steppen Nu wil ik mijn enthousiasme en kennis overbrengen om zoveel mogelijk mensen te stimuleren met steppen te starten.

 

Links